100 benböj, ja just de, 100 benböj senare sitter jag i min kontorsstol och vågar inte resa mig upp eftersom jag då är rädd att falla omkull på grund av väldigt instabila och skakiga ben! 

Saras grupp Vägen till vinterform har kommit till sitt tredje pass (av 8) och denna gång var det Magnus Hagström (presteramer.bloggspott.com) som har lekt tyrann och slavdrivare. Magnus har döpt sitt pass till Explosion och säger att ”passet är skapat för att arbeta slut på benmusklerna helt och hållet med mycket explosivitet”.  Inget tvivel om detta!

10 minuter uppvärmning följt av uppvärmningsövningar i form av benböj, utfall och sidoutfall. Sedan började träningspasset!

Tre block med två övningar i varje kördes tre varv! Vila två minuter mellan blocken och 30 sekunder mellan varven. Blocken innehöll allt från Benböjsupphopp och Utfallshopp till Utfall och Skridskohopp. Svettigt som tusan och mot slutet sved det ordentligt i benen!

Men det va ju inte slut där. Efter de sista settet i det sista blocket och den gudabenåndande vilan var det dags att plocka fram pannbenet! 100 benböj skulle avsluta passet och 100 benböj skulle alltså genomföras!

I början e det mest huvudet som sätter stopp. 100 stycken låter så ofantligt mycket och nästan lite oöverstigligt! Det blir som att äta en elefant i en tugga istället för att dela upp den. Alltså delade jag in det i omgångar om 20. 5*20 känns mindre än 100 även om man inte vilar mellan ”setten”.

En aning svettig, men med ett pannben av guld!

70 av benböjarna gjordes med en balansboll i ryggen och en mini sekund i statiskt läge i de nedersta läget. De sista 30 (som egentligen kom mellan 50 och 80) gjordes ”som vanligt”.

Så, med lite jävlar anamma och en aning pannben fixade jag tillslut alla 100. Men jag skall i ärlighetens namn säga att jag fick skrika ganska högt på mig själv de sista 10, för då ville jag helst bara lägga mig ner och dö!

Annonser